La presidenta del Congrés, Ana Pastor (PP), ha convidat el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, a anar a la Cambra Baixa per explicar la seva posició i també "escoltar" la de la resta de partits polítics, i ha defensat que el diàleg s'abordi en les institucions i no només en els mitjans de comunicació.

En un esmorzar informatiu de Nova Economia Fòrum, Ana Pastor ha assegurat que comparteix l'apel·lació al diàleg, que és "molt necessari", però ha apostat perquè es desenvolupi en les institucions i dins de la Constitució.

"Al parlament hi ha espai per a tots els plantejaments, però és necessari que es trobin dins de la llei", ha agregat. Per això, ha advertit que al Congrés hi ha espai per als diferents plantejaments polítics sempre que estiguin "dins la llei" i "si no, canviem la llei", ha afegit, ja que ha admès que la Constitució pot canviar-se, encara que s'ha decantat per defensar-la des de tots els partits polítics.

Puigdemont va demanar anar al Congrés

Cal recordar que l'any passat, el president Puigdemont va demanar a Ana Pastor anar al congrés per poder explicar el seu projecte de referèndum. Llavors, la presidenta no va voler concedir-li la possibilitat de donar una conferència i va proposar que intervingués en sessió ordinària amb votació inclosa de la proposta que presentés. Finalment no hi va haver acord.

El diputat del PDeCAT Carles Campuzano, ha considerat, just saber la notícia, que si Pastor convida a Torra és perquè "està disposada a parlar d'independència, d'estat propi i d'autodeterminació".