Ampliat el termini del vot per correu per a les eleccions catalanes fins al 9 de maig. Així ho ha decidit la Junta Electoral Central (JEC), segons ha informat Correus aquest divendres. D'aquesta manera, els ciutadans que sol·licitin exercir el seu dret al vot per correu per al 12-M "disposaran de més temps per dipositar el seu vot". Correus haurà d'assegurar l'entrega de tots els sobres amb vots a les respectives meses electorals en la jornada electoral del diumenge 12 de maig, dins dels terminis legalment establerts.

📨 Eleccions a Catalunya 2024: calendari, candidats, vot per correu i tota la informació
 

Com demanar el vot per correu a les eleccions a Catalunya 2024? Dates i terminis
 

Des del passat 19 de març es pot sol·licitar el vot per correu, fins al dia 2 de maig. Per obtenir el certificat per poder votar per correu es pot fer telemàticament mitjançant el lloc web de Correus o presencialment des de qualsevol oficina de l'estat espanyol. En cas d'optar per la via telemàtica, s'haurà d'acreditar la identitat mitjançant autentificació i signatura electrònica. En el cas de la sol·licitud presencial, es pot demanar cita per evitar cues. A partir del 22 d'abril s'enviarà als sol·licitants la documentació necessària per poder exercir el dret a vot per correu. El termini per dipositar-lo acabava el 8 de maig, però ara la JEC l'ha ampliat fins al 9.

Calendari de les eleccions a Catalunya 2024

L'Oficina del Cens Electoral enviarà per correu certificat les paperetes de cada candidatura i un sobre per dipositar-hi el vot a l'adreça postal indicada a la sol·licitud. Si no ets al teu domicili, hauràs d'anar a recollir la documentació a l'oficina de Correus corresponent. El dia de les eleccions, abans que obrin els col·legis electorals, Correus hi portarà la teva butlleta, que es dipositarà a l'urna quan finalitzi l'horari de votació. Durant el 12 de maig, el personal de l'empresa postal transportarà tots els sobres que arribin abans de les 20.00 hores. És molt important recordar que un cop s'hagi presentat la sol·licitud i hagi estat acceptada per l'Oficina del Cens Electoral, ja no es podrà votar presencialment a cap col·legi el 12-M.

El calendari de les eleccions al Parlament de Catalunya queda així: del 13 al 17 d'abril, sorteig de les meses electorals; del 13 al 20 d'abril, notificació als elegits com a membres d'una mesa electoral; del 14 al 27 d'abril, període per presentar al·legacions; 15 d'abril, s'anuncien les candidatures; 26 d'abril, inici de la campanya electoral; 2 de maig, últim dia per sol·licitar el vot per correu; 9 de maig, últim dia per enviar el vot per correu; 10 de maig, fi de la campanya electoral; 11 de maig, jornada de reflexió; 12 de maig, eleccions a Catalunya 2024; 7 de juny, data límit per constituir el Parlament.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!