El president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès, va convocar les eleccions a Catalunya 2024 de manera anticipada, les quals se celebraran el diumenge 12 de maig.  El 19 de març es va publicar oficialment al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), iniciant d'aquesta manera tots els tràmits. Entre aquests, hi ha el vot per correu, que, tal com marca l'article 72 de la llei electoral, el pots fer servir per no desplaçar-te fins al col·legi electoral el 12-M. Però com pots demanar el vot per correu a les eleccions a Catalunya 2024? T'expliquem les dates i els terminis per sol·licitar-lo.

🗳️ Eleccions a Catalunya 2024: dates, calendari, vot per correu i possibles candidats
 

🟡 Candidats a les eleccions de Catalunya 2024: llista completa
 

📊 Enquestes eleccions de Catalunya 2024: qui guanyarà el 12 de maig? Així van els sondejos
 

📅 Calendari eleccions a Catalunya 2024: dates clau i inici de la campanya electoral
 

Com demanar el vot per correu a les eleccions a Catalunya 2024? 

El vot per correu es podrà demanar a partir del dimarts 19 de març a les oficines de Correus, presentant el DNI, el passaport o el carnet de conduir; o a través de la seva web, si tens el DNI electrònic o un certificat digital vàlid. Un cop presentis la sol·licitud i sigui acceptada per l'Oficina del Cens, ja no podràs votar presencialment a cap col·legi el 12-M. En cas de malaltia o incapacitat, una altra persona podrà fer el tràmit per demanar el teu vot per correu, sempre que disposi d'una acta notarial i d'un certificat mèdic. Les persones residents a l'estranger hauran de fer aquest tràmit a les oficines consulars o telemàticament.

Dates i terminis per sol·licitar el vot per correu a les eleccions de Catalunya 2024

El termini per demanar el vot per correu a les eleccions de Catalunya 2024 s'obre el mateix dia de la publicació de la convocatòria d'eleccions al DOGC. Per tant, es pot fer la petició des del 19 de març fins deu dies abans del dia de la votació; és a dir, el termini per demanar el vot per correu finalitzarà el 2 de maig.

Requisits per a votar el 12 de maig

Per a votar per correu a les eleccions catalanes caldran els mateixos requisits que per votar presencialment: ser major d'edat el dia dels comicis i estar inscrit al cens electoral, tant si es viu a Catalunya com a l'estranger.

On m'enviaran la documentació per votar el 12-M?

L'Oficina del Cens Electoral enviarà per correu certificat les paperetes de cada candidatura i un sobre per dipositar-hi el vot a l'adreça postal indicada a la sol·licitud. Si no ets al teu domicili, hauràs d'anar a recollir la documentació a l'oficina de correus corresponent. El termini de Correus per enviar tota aquesta documentació s'obre el 22 d'abril i finalitza el 5 de maig. El dia de les eleccions, abans que obrin els col·legis electorals, Correus portarà la teva butlleta, que es dipositarà a l'urna quan finalitzi l'horari de votació. Durant el 12 de maig, el personal de l'empresa postal portarà tots els sobres que arribin abans de les 20.00 hores

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!