Què està passant aquest dijous 28 de setembre? Aquest és el resum de les cinc notícies més destacades del moment.

Junts proposa un acord per l’amnistia i l’autodeterminació a ERC i CUP

Junts anuncia que ha fet una proposta sobre amnistia i autodeterminació per arribar a un acord de mínims amb ERC i la CUP al Parlament durant el debat de política general. El text s’hauria de votar demà i el PSC ja ha anunciat que hi votarà en contra. 

Un jutge imputa el Barça pel cas Negreira i la Guàrdia Civil escorcolla la RFEF

El jutge que investiga el cas Negreira ha imputat el Barça per un delicte de suborn i també hi ha inclòs els expresidents Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu. Paral·lelament, la Guàrdia Civil està escorcollant les dependències del comitè tècnic d’àrbitres de la Federació Espanyola de Futbol. 

Torna a pujar l’IPC, nou dècimes més, i se situa al 3,5%

Per tercer mes consecutiu els preus han tornat a pujar a l’estat espanyol. Ha passat del 2,6% al 3,5% durant el mes d’agost. Aquestes nou dècimes d’increment es deuen sobretot a la cistella de la compra i al preu dels carburants que continuen a l’alça.

Un noi de 14 anys fa un apunyalament múltiple en un institut de Jerez

Tres professors i dos alumnes han quedat ferits aquest mati en un institut de Jerez de la Frontera després que un estudiant del centre, de 14 anys, els ha apunyalat amb un ganivet de grans dimensions. La policia l’ha pogut detenir i està sota custòdia de la fiscalia de menors.

Anticicló tossut, calor el cap de setmana

Continua el temps assolellat i calorós per culpa d’un anticicló molt assentat sobre la península ibèrica i que fa preveure la mateixa estabilitat d’aquesta setmana pels pròxims dies. Per aquest cap de setmana, a més, es preveu una mica més de calor.