Amnistia i Llibertat ha portat a les Nacions Unides "la repressió i l'extorsió econòmica contra l'independentisme" amb un informe que denuncia que els diversos encausats pel procés acumulen més de 17 milions d'euros en fiances.

Segons ha avançat El Matí de Catalunya Ràdio i ha pogut confirmar l'ACN, l'associació ha enviat una comunicació als relators especials de l'ONU en nom dels encausats que són càrrecs i treballadors del Govern per informar de "vulneracions de drets" i "mancances judicials".

TUIT Amnistia i Llibertat ONU

Repressió econòmica

L'objectiu de l'escrit, apunten, és "donar visibilitat a la repressió, que no s'atura amb presons arbitràries, sinó que també pot ser repressió econòmica i, a més, a nivell estructural".

L'escrit presentat als relators de l'ONU també apunta a casos de vulneració del dret al judici just, la duplicitat de sancions, d'atac a grups minoritaris o de manca d'igualtat davant la llei per motiu d'opinió política.

TUIT Amnistia i Llibertat ONU

"Es denuncia l'assetjament judicial per raons polítiques", afirma Amnistia i Llibertat, que apunta que la intenció de l'informe és "alertar que la repressió encara continua" i "forçar una acció per part dels relators de les Nacions Unides".

Pronunciament conjunt

En concret, es demana als relators que facin un pronunciament conjunt "perquè s'aturin els actes d'intimidació, assetjament judicial i econòmic" i que enviïn "cartes urgents al govern espanyol" per exigir la fi d'aquesta situació. En aquest sentit, Amnistia i Llibertat també convida als relators de l'ONU a fer una visita al país per "investigar l'assetjament judicial a gran escala".

La Llei d'Amnistia

Per la seva banda, el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, va anunciar aquest dimarts que l'entitat exercirà el dret de petició per tornar a portar la Llei d'Amnistia al Congrés. Després que la Mesa del Congrés no hagi admès a tràmit la Llei d'Amnistia i la iniciativa no es pugui debatre al ple, Òmnium va criticar que el PSOE se sumi a l'extrema dreta i negui el debat "democràtic" a la cambra baixa espanyola.

Mauri va apostar per la via "cívica" perquè la ciutadania signi a favor de la mesura i arribi a la cambra baixa espanyola amb el "màxim suport" dels catalans. Mauri va parlar d'una "triple ofensiva política, ciutadana i social" a favor de l'amnistia i que convocaran una mobilització a les places del país el 10 d'abril per recollir signatures.

 

Foto principal: La seu de les Nacions Unides a Ginebra / Pixabay