Amnistia Internacional ha fet un comunicat contra la prohibició de l'acte que va convocar la plataforma Madrilenys pel dret a decidir per diumenge al centre cultural Matadero de Madrid, i assegura que és una "restricció desproporcionada" al dret a la llibertat d'expressió. Al seu entendre vulnera el dret internacional.

"D'acord amb el dret internacional dels drets humans, en tractar-se d'un acte íntimament lligat al dret de llibertat d'expressió, que constitueix un dels fonaments d'una societat democràtica i que resulta de vital importància per al gaudi ple d'altres drets humans, tota restricció que es desitgi imposar-ne sobre l'exercici només pot ser admissible si es donen tres condicions de forma simultània: Ha d'estar expressament fixada per llei (que a la seva vegada ha d'estar formulada amb suficient precisió perquè una persona pugui regular-ne la conducta en conseqüència). Ha de poder demostrar-se que és necessària i proporcionada per protegir interessos públics especificats, o els drets o la reputació d'altres persones. I ha d'assegurar-se que aquesta mesura és necessària per a la protecció de la seguretat nacional, l'ordre públic o la salut o la moral públiques", ha indicat.

Amnistia Internacional afirma que aquests supòsits no s'han complert en el cas de la conferència pel dret a decidir a Madrid, que els organitzadors han traslladat al Teatro del Barrio.