El 14 d'octubre es va fer pública la sentència del judici al procés que ha condemnat a 100 anys de presó els líders independentistes catalans. Durant aquest mes, nombroses entitats i organitzacions han presentat les seves conclusions sobre la sentència i s'esperava amb ganes la d'Amnistia Internacional, que finalment arribarà dimarts vinent, 19 de novembre.

Quan es va conèixer la sentència, l'organització va dir que estudiaria la resolució judicial, que va qualificar de "llarga i complexa" i ara està a punt d'arribar la seva conclusió. 

Precisament, dissabte passat l'escriptor Quim Monzó es va dirigir, en to irònic, a Amnistia: "¿Per quina pàgina aneu? Fa ja 14 dies que vau començar a llegir-lo". 

Amnistia Internacional Espanya assegurava el 14 d'octubre que havien observat el judici al procés i que estaven estudiant el veredicte del Suprem. "Exigeix un treball minuciós", manifestava l'entitat, ja que la sentència —de 493 pàgines— "és extensa i abasta tant qüestions de fons com processals".