Un grup d'amics de Jordi Sànchez ha creat una associació amb l'objectiu d'ajudar la seva família. L'entrada de Sànchez a la presó el 16 d'octubre del 2017 va suposar per a ell i la seva família la pèrdua d'uns ingressos estables. L'associació Amics de Jordi Sànchez vol assegurar que ell i la seva família mantinguin una font d'ingressos estables "malgrat la situació injusta que estan patint". L'Associació d'Estudis per la Democràcia ha obert un compte corrent per recollir els donatius.

L'entrada a la presó de Sànchez va suposar per a ell i la seva família la pèrdua dels ingressos que aleshores percebia per la seva activitat acadèmica. Des que  va ser suspès del càrrec de diputat al Parlament de Catalunya, el juliol de 2018, ja no ha rebut cap remuneració regular més. Garantir un ingrés estable a la família de Jordi Sànchez és l'objectiu de l'associació.

"La totalitat dels recursos aportats pels socis a través de les seves quotes periòdiques o d’aportacions puntuals" es destinaran a la família, segons informa l'associació, formada per persones que provenen d'entorns molt diversos i que tenen en comú "el fet d'haver compartit espais personals, d'activisme o professionals amb Jordi Sánchez al llarg dels anys".

L'entitat porta el nom d'Associació d'Estudis per la Democràcia perquè, asseguren els promotors, resumeixen molt bé el recorregut acadèmic, activista, polític i professional de Jordi Sànchez. "La nostra voluntat és mantenir aquest objectiu fins que en Jordi sigui excarcerat i la seva situació econòmica estigui plenament normalitzada", asseguren.