L’Assemblea de Càrrecs Electes, que l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) va impulsar fa uns anys, és ara per ara només una “base de dades”. Així ho ha assegurat la presidenta sortint de l’entitat, Neus Lloveras. Aquest òrgan va ser pensat justament per una possible judicialització del procés. Ara apareix com la solució per investir Carles Puigdemont de manera simbòlica des de Brussel·les.

Per a constituir-se, ha precisat Neus Lloveras, “caldria que els càrrecs ho decidissin i es reunissin”. I ha detallat: “Disposem de la base de dades dels càrrecs electes. És l’únic que sabem”. En aquest moment, però, no disposen de més informació. Ha demanat “diàleg i tots els esforços” a les forces independentistes per sortir de l’atzucac.

Lloveras ha fet aquestes declaracions després de la reunió de l’executiva de l’AMI, durant la qual l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú ha anunciat la seva renúncia. Ho ha fet per “coherència” amb el que ja va anunciar, ha explicat.

“Estic a la fase final de la meva vida política i considero que per aquest motiu en aquests moments no sóc la persona més adequada per liderar la entitat sinó que cal una persona amb voluntat de continuïtat”, ha assegurat la presidenta sortint.