L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) han publicat aquest dimarts un comunicat conjunt en el que expressen el seu "total rebuig" a les decisions de la Junta Electoral Central (JEC) d'inhabilitar el president de la Generalitat, Quim Torra, i de no permetre al president d'ERC, Oriol Junqueras, d'accedir a la seva acta d'eurodiputat.

A través d'un comunicat, les dues entitats municipalistes asseguren que la inhabilitació de president Torra vulnera tant l'Estatut com el Reglament del Parlament i rebutgen la retirada de l'acta de Junqueras a més de recordar que el líder d'ERC hauria d'Haver recollit l'acta d'eurodiputat segons va dictaminar el TJUE.

 

A més a més, les dues entitats també donen suport a les propostes de resolució aprovades pel Parlament el passat 4 de gener, així com les actuacions que des del Govern i des del Parlament es prenguin per defensar tant "els drets del president com dels eurodiputats que són a la presó o a l'exili". Alhora, insten a l'Estat espanyol a trobar una solució política al procés que viu el nostre país assegurant  que s'ha de posar fi a la repressió, la judicialització i la persecució de càrrecs electes a Catalunya.

Per acabar, l'AMI i l'ACM es comprometen a "mantenir el compromís a seguir defensant el dret a l’autodeterminació de Catalunya, el dret a que siguem els catalans els qui decidim el nostre futur per mitjans polítics pacífics i democràtics".

El president Torra, ha agraït a les dues entitats el seu comunicat i ha assegurat que no es pot permetre que "es violenti la sobirania del Parlament ni que s'infringeixin resolucions de la justícia europea", en relació a la seva inhabilitació i a la retirada de l'acta de Junqueras.