La Universitat de València (UV) ha despertat aquest matí amb pintades ultres dirigides a Joan Tardà, un dia abans que faci una xerrada a la sala d'actes de la Biblioteca de Ciències Socials Gregori Maians. Un grup neonazi ha escrit amenaces de mort a l'exdiputat d'ERC per tot el recinte de la universitat valenciana, amb missatges com "Tret a Tardà", "Mor Tardà" o "Comença la caça".

L'acte de Joan Tardà ha estat organitzat pel Sindicat d'Estudiants BEA afí al Bloc (Compromís) perquè el polític català xerrés dels drets i llibertats a Espanya. Tot i les amenaces del grup d'ultradreta, la conferència de Tardà segueix en peu i es preveu que es desenvolupi amb normalitat.

pintada ultra nazi universitat valència ENpintada ultra nazi universitat Tardà valència ENpintada ultra nazi universitat valència ENNo és la primera vegada que el sindicat BEA topa amb conjunts feixistes valencians. Fa un parell de setmanes, l'extrema dreta va despenjar-los un penó amb el lema "Som País Valencià" a la facultat de filologia de la UV. No obstant, BEA lluita constantment pel republicanisme valencià i demostra un fort compromís amb el procés independentista català, organitzant mobilitzacions a favor dels presos polítics per protestar contra la sentència del Suprem.