Els nou professors de l'escola El Palau de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) acusats de suposats delictes d'odi a fills de guàrdies civils després de la repressió policial de l'1-O, han rebut greus amenaces i insults d'unionistes després que el president de Ciutadans, Albert Rivera, els ha assenyalat mostrant les seves cares i citant una publicació d'El Mundo.

Sota el titular "Els nou mestres catalans de la infàmia", el rotatiu madrileny ha publicat un extens reportatge amb els noms complets dels professors, fotografies i tot tipus de detalls sobre l'acusació de la fiscalia. Albert Rivera ha compartit la publicació al seu compte de Twitter atacant els mestres i assenyalant-los amb les fotografies, un fet que ha provocat una allau de retrets per parts de nombroses personalitats de la cultura catalana.

Aquest ha estat el polèmic tuit del líder de Ciutadans.

La periodista i exestudiant de l'Institut El Palau Judith C. Clavain ha publicat els comentaris amenaçadors que està rebent a conseqüència de tot plegat una professora assenyalada. "Mireu el que ha provocat la publicació dels noms i les cares dels meus professors", ha lamentat. "Indepe rabiosa", "Mereces dar clases en Alcalá-Meco" o "nazi" són alguns dels insults que han inundat les xarxes socials de la mestra.

Altres usuaris han amenaçat directament els professors i els han advertit que ara ja saben qui són. "Si alguien los ve por la calle, que los "salude". "Yo lo haré", ha amenaçat un individu des d'un compte anònim.