Arran del tuit que ha fet aquest diumenge al matí el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, on transmetia el seu condol i solidaritat amb les víctimes de l’atemptat de Londres, un usuari de Twitter l’ha amenaçat de mort.

En la piulada, l’usuari @XxMachitrxll ha escrit: “A ningú li importa el teu condol, català de merda” i ha amenaçat Puigdemont: “El pròxim mort seràs tu, fill de puta”.

amenaça mort puigdemont

Puigdemont no s'ha quedat callat davant d'aquesta amenaça i l'ha compartida al seu compte de Twitter on ha tingut unes paraules per a ell i per a tots aquells altres usuaris que insulten els catalans. "Són tot amor. I respecte. I valentia. I democràcia. Emparen la seva covardia i xenofòbia en un sistema que generalment els protegeix", ha escrit Puigdemont. 

De fet, aquest no és l'únic cop que el president de la Generalitat és en el punt de mira d'aquest usuari. Fa un parell de dies, el passat 2 de juny, ja va ser amenaçat. Puigdemont va compartir una fotografia conscienciant de l'amenaça que suposa el canvi climàtic, després que el president dels Estats Units, Donald Trump, anunciés que abandonava l'Acord de París. El mateix usuari, @XxMachitrxll, li va respondre que "l'única amenaça era ell i les seves ganes d'independència" i afegia: "Gràcies a Déu no viuràs molt i de la teva mort me n'encarregaré jo, maricó". Un discurs ple d'odi i d'insults cap al president català.  

tuit 2 odi catalans

De fet, aquesta sèrie d'insults i amenaces cap al president Puigdemont contrasten amb el que l'usuari demana a la seva biografia de Twitter, que no és altra cosa que "amor i respecte" i afegeix que això "és el que mereixem tots". Precisament, el mateix que ell demostra en els seus tuits.

En algunes de les seves piulades, l'usuari també destina el seu odi cap als catalans, tal com mostra la seva darrera piulada on diu que "amenaçar a algun català és gratis. I ho celebro, els catalans són l'escòria d'Espanya". No obstant això, els catalans i Puigdemont no són els únics que reben els seus atacs, referent al col·lectiu homosexual escriu, "quin fàstic aquests desviats de merda" o, d'altra banda, defineix les dones que juguen a futbol com a "machorras". Arran de l'amenaça de mort a Puigdemont, nombrosos usuaris van denunciar el compte i Twitter l'ha suspès. 

tuit 1 odi catalans

tuit odi gais

tuit odi dones

Amenaces recurrents

Aquest no és el primer cop que amenacen de mort Carles Puigdemont. L'octubre passat, un usuari de Twitter també ho va fer. A la piulada es veia un noi amb la cara tapada que sostenia una pistola i amenaçava de mort tant a Puigdemont com als seus fills

Un cas que no va ser aïllat, ja que unes setmanes abans un altre usuari havia amenaçat Puigdemont a través de Facebook on l'avisava que col·locaria una bomba sota del seu cotxe. Amb tot, uns dies més tard, l'usuari va demanar disculpes públicament al president i al poble de Catalunya.