El president de Vox, Santiago Abascal, ha confiat aquest dilluns que la formació d'ultradreta "molt aviat" tindrà diputats al Parlament de Catalunya. Després d'una irrupció molt més forta del que s'esperava a la cambra andalusa, el partit treu pit dels resultats ―els ha votat un de cada deu andalusos― i assegura que entre els seus propers objectius hi ha Catalunya.

A preguntes de la premsa durant la valoració des de Sevilla, Abascal ha assegurat que al partit no li cal "desembarcar" a Catalunya perquè ja hi és. "Fins ahir, Catalunya era el lloc on més havia crescut el projecte de Vox", ha dit, després que s'hagi vist superat pels 12 diputats que han tret a Andalusia.

La intenció de Vox és presentar candidatures a "totes les eleccions d'Espanya", incloses les municipals catalanes, reiterant que "Catalunya és una part inseparable d'Espanya". "No tirarem la tovallola, anirem a totes les ciutats, a tots els pobles petits de Girona, Barcelona, Lleida i Tarragona", ha assegurat Abascal. En aquest sentit, s'ha mostrat confiat que la formació també irromprà al Parlament català per "dir allò que ningú s'atrevia a dir".

Iglesias, responsable de "tota la violència" contra Vox

Abascal també ha aprofitat per llançar una advertència contra el líder de Podemos, Pablo Iglesias, que ahir va demanar a les esquerres crear un "front antifeixista" per aturar Vox i impedir la seva entrada a més institucions.

Partint d'aquestes declaracions, ja ha avançat que es responsabilitzarà directament Iglesias de "tots els atacs i tota la violència" que tingui lloc contra Vox en un futur i l'ha acusat de voler "trencar la convivència a Espanya". "Aquells que ens esteu insultant no heu entès res, insulteu milions d'espanyols. No us servirà aquesta estratègia", ha conclòs.