"Estem anant porta per porta". La frase és del coronel de la Guàrdia Civil Manuel Sánchez Corbí, i va dirigida als votants de l'1 d'octubre, especialment a aquells que van gravar vídeos encarant-se amb els agents que van actuar repressivament per aturar la votació. 

Corbí ha fet aquestes declaracions a la revista Interviú, on es refereix a la situació a Catalunya, i assegura que l'1-O els catalans es van pensar "que tot valia, i no tot val". En aquest sentit, assegura que el cos de seguretat espanyol està anant "porta per porta" a buscar "tots aquells que van penjar vídeos molt ufanosos". 

En aquest sentit, els amenaça reproduint una possible conversa entre els agents i el propietari el vídeo. Aquesta és la transcripció de l'entrevista: "Bon dia, vostè és el del vídeo en què tira pedres al guàrdia civil?". "Home, és que jo ..." "No, no, vostè és el del vídeo que tira pedres al guàrdia, (dóna un cop a la taula), vingui cap aquí". 

Després d'aquesta advertència conclou: "la gent s'ho pensarà".

A més, preguntat per si hi ha risc de violència a Catalunya, Corbí assegura que els independentistes encara "no estan en el punt de fer el pas", tot i que diu que "ara estem en la part gairebé dels escarnis; si s'avança, el següent punt són els còctels molotov; el següent punt serien els explosius". Tot i això, defensa que ara tots els que "van fer escarnis, van tirar pedres i cadires" estan sent "cridats per la justícia".

Corbí va ser cap d'operacions secretes contra ETA, tot i que actualment lidera l'operatiu que va trobar el cos de Diana Quer, la jove assassinada a Galícia de qui recentment se n'ha trobat el cos. 

La seva figura com a guàrdia civil, però, es veu tacada per una condemna per tortures. Va ser l'any 1997, quan va ser condemnat a quatre anys de presó i a una inhabilitació de fins a sis, després de ser acusat de tortures a un detingut. Tot i això, un any després, el Tribunal Suprem li va rebaixar la pena a un any, i va ser indultat amb el primer govern de José María Aznar poc després.