El president de la Generalitat, Quim Torra, ha rebut al palau l'ambaixador de Suïssa, Giulio Haas, en una trobada a la qual també ha assistit el conseller d'Afers Exteriors, Ernest Maragall. El representant helvètic ha estat el primer diplomàtic que s'ha entrevistat formalment amb el president des de la fi de la intervenció de la Generalitat, coincidint amb el fet que Suïssa és un dels països que ha acollit amb més decisió exiliats catalans.

A més, és dona el cas que Torra va treballar durant un any a Suïssa com a directiu de l'agència d'assegurances Winterthur. Torra ha publicat el llibre El quadern suís i considera aquest país com la seva "segona pàtria".

El govern català considera Suïssa com una de les seves prioritats diplomàtiques, fins al punt que hi obrirà una delegació, que substituirà la de França que estava ubicada a París.

A Suïssa hi estan exiliades la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel. El ministeri de Justícia suís va comunicar al seu homòleg espanyol que no pensava valorar possibles ordres de detenció de les polítiques catalanes, perquè no extradeix per casos polítics.