El perfil oficial de Twitter de l'Ambaixada espanyola al Regne Unit ha promocionat un acte de Podemos com si fos propi. "No et perdis el nostre pròxim esdeveniment sobre el Brexit i els ciutadans espanyols al Regne Unit", anima.

Tot i que la temàtica de l'acte pot semblar 'funcional', aquest està organitzat per Podemos, partit que forma part de l'executiu de coalició que governa l'Estat espanyol. És per aquest motiu que sorprèn veure que un perfil oficial d'una ambaixada el promocioni com si fos seu.

De fet, l'acte podrà seguir-se en directe a través dels canals de la formació lila, però també des del mateix Facebook de l'Ambaixada. El tuit també insta a enviar dubtes a un correu corporatiu de Podemos.

La xerrada tindrà lloc el pròxim 4 de novembre a les 19:30 hora espanyola i comptarà amb una consellera de la diplomàcia espanyola, Nuria González-Barrios, així com la responsable de la "finestreta única" del Brexit i treballadora de la mateixa Ambaixada, Irene Palomares.

Tanmateix, també hi participaran tres membres del partit de Pablo Iglesias com són l'eurodiputada Idoia Villanueva i les representants del Cercle de Podemos a Londres Elsa González i Marisa Matey.

Les crítiques de l'oposició

Són diversos els representants de l'oposició que han criticat aquest comportament de l'Ambaixada. Com ha estat el cas de la diputada del PP al Congrés Silvia Valmaña, que s'ha preguntat "per què l'Ambaixada espanyola al Regne Unit promociona un esdeveniment organitzat per Podemos?". 

"Per què ho considera com si fos propi? Per què no l'esborren immediatament, demanant disculpes per la utilització dels recursos de tots els espanyols en benefici d'uns quants?", ha insistit.

Les crítiques s'han produït també des de les files de Ciutadans. Entre d'altres, el diputat català Dimas Gragera o el parlamentari andalús Fran Carrillo han denunciat l'ús dels perfils oficials de l'Estat per promocionar l'acte de Podemos: "A veure qui dimiteix amb això. Imagino que acabaran culpant el responsable de les xarxes socials".