L'ambaixada espanyola de Tòquio promociona l'estat espanyol i cita diferents punts geogràfics. La darrera publicació ha estat el pont de Besalú, a la Garrotxa, i ho fa amb un tuit escrit en japonès: "Un poble petit amb un camí de pedres i el pont sobre l'entrada que et fan sentir com si haguessis retrocedit en el temps de l'Edat Mitjana, és meravellós" i compara la imatge amb qualsevol que puguis trobar-te veient la sèrie 'Joc de Trons'

El que ha causat sorpresa i indignació a la xarxa és que omet l'estelada i la pancarta de 'Llibertat Presos Polítics' amb Photoshop i retallant la part on surten les banderes. Aquesta és la imatge que apareix amb el logotip de 'Visit Spain':

I aquesta és la imatge real del pont en l'actualitat. Cal recordar que ja fa vuit anys van començar a aparèixer estelades penjades al pont, la primera la va posar la CUP el 2012.

pont besalu

El photoshop que ha utilitzat l'ambaixada espanyola no només ha servit per esborrar les reivindicacions de l'1 d'octubre i l'estelada. També s'ha suprimit la senyera clava des d'una de les torres:

WhatsApp Image 2020 02 09 at 18.02.05

Alguns usuaris no han passat per alt aquesta promoció de Besalú que fa el govern espanyol de Pedro Sánchez i lamenten la manipulació de la realitat: