La candidata del PP a Barcelona pel 28-A, Cayetana Álvarez de Toledo, ha celebrat aquest dimecres el seu primer acte a la capital catalana des de que va ser nomenada com a cap de llista, i ho ha fet carregant de manera molt dura contra l'independentisme. Després de la polèmica per la seva comparació entre el procés i el 23-F, on ha assegurat que era "més greu", avui s'hi ha tornat a reafirmar i ha acusat l'independentisme de "xenòfob" i de tenir mètodes i idees "deplorables". 

En un discurs molt irat contra el moviment, l'ha acusat de ser un "projecte d'estrangeria" per voler crear "fonteres interiors entre els catalans de pura raça i els que no ho són" i ha assegurat que la voluntat dels independentistes és "excloure". A més, ha tornat a insistir en que és el "major desafiament des del 1978" i de ser "més greu que el 23-F", pel fet que s'hi doni suport des de "institucions", "mitjans de comunicació", "manifestacions al carrer" o pel fet que alguns socialistes s'obrin a concedir indults. 

"Volen convertir la meitat dels ciutadans en estrangers i que els donin el Nobel de la Pau", ha ironitzat, assegurant que tant els "mètodes" com les "idees" independentistes són "deplorables", perquè "no volen viure amb tots els espanyols" i per tenir un sentiment fosc que és la "xenofòbia". A més, ha criticat que l'independentisme digui que qui està al banc dels acusats del Suprem és Catalunya i ha defensat que no ha d'estar "condemnada a ser la tribu groga".

Álvarez de Toledo ha acabat la seva intervenció en un cèntric hotel de la capital catalana amb una crítica al president Pedro Sánchez, a qui ha acusat de tenir un projecte retrograd, reaccionari, trist i tètric", i ha entrant al cos a cos amb la candidata de Cs, Inés Arrimadas. "Només tenim una diferència: jo sí que m'hagués presentat a la investidura", li ha etzibat.

Casado vol que els Mossos retirin els llaços

En l'acte de presentació de la candidatura també ha intervingut el president del partit i candidat a la presidència del govern espanyol, Pablo Casado, que ha insistit en el 155 i en "fer complir la llei" a Catalunya, agafant el control dels Mossos, tancant ambaixades o intervenint l'economia catalana. En aquest sentit, ha carregat contra Sánchez i l'ha instat a ordenar als Mossos i a la Guàrdia Urbana treure els llaços grocs. També ha assegurat que si fos president obligaria als funcionaris a treure's els "símbols insulten a la democràcia espanyola".

Per altra banda, ha presentat les eleccions espanyoles com el "referèndum" que volen els independentistes, perquè podran triar entre un govern de Pedro Sánchez on "Torra i Puigdemont manin a Espanya" o un govern dels populars. "L'alternativa només pot ser un govern del partit popular", ha afegit, en un parlament en el que ha elogiat els líders del partit a Catalunya -a qui no ha posat en els primers llocs de la llista per Barcelona- per ser "herois" davant l'assetjament que assegura que han de viure a Catalunya. 

L'acte, que ha començat amb una cançó que recordava la melodia de Pirates del Caribe i en el que hi han assistit unes 200 persones -tot i que moltes altres s'han hagut de quedar al carrer per falta d'aforament-, també hi han intervingut el candidat per Barcelona, Josep Bou, i el president a Catalunya, Alejandro Fernández. 

Bou ha protagonitzat alguna sortida de to quan ha dit que "Barcelona segueix sent Barcelona" però que "una altra cosa són les comarques" i quan ha dit que ni Manuel Valls ni Ernest Maragall pujarien a Montserrat escalant com farà ell. Per acabar, Fenández ha desgranat que el projecte del PP és acabar amb el programa d'immersió lingüística, fer una "refundació democràtica de la Generalitat" que està "putrefacta d'independentisme" i treure pit de totes les inversions i infraestructures a Catalunya en les que inverteixi l'Estat per aconseguir una "majoria constitucionalista".