El secretari general d'UGT, Josep Maria Álvarez, ha defensat l'alliberament dels presos polítics com "una prioritat" si es vol solucionar el conflicte entre Catalunya i Espanya. "La meva prioritat és que els consellers puguin sortir i preparar des de casa seva la defensa", ha expressat, assegurant que coneix de prop alguns dels presos i no hi veu risc de fugida.

Tot i això, Álvarez ha descartat que sigui el "millor moment" per la celebració d'un referèndum tenint en compte "la tensió que hi ha avui dins de Catalunya". "Primer, s'ha d'asserenar la situació i tancar acords polítics", ha insistit en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio.

En aquesta línia, el líder sindical s'ha mostrat preocupat pel "clima" que es viu a Catalunya i ha posat al mateix nivell les retirades de llaços grocs amb incidents violents i les accions dels CDR com l'aixecament de barreres dels peatges.

"Pocs focus i molt diàleg" 

Álvarez ha confiat que els alliberaments ajudarien a "assossegar la situació" i "obrir una nova etapa" i ha remarcat la necessitat de "pocs focus i molt diàleg" per poder trobar "una proposta consensuada". "A Madrid han de saber que a Catalunya no se li pot imposar tot (...), se l'ha d'escoltar", ha dit.

En cas que no s'arribi a la solució aviat, "la situació es complicarà molt per a Catalunya i per a Espanya", ha augurat, ja que Catalunya representa una part important del PIB espanyol.