La guerra interna al Partit Popular ocupa l'actualitat. La falsa concòrdia i fraternitat que els populars han intentat vendre els darrers mesos ha saltat pels aires. Ara, toca escollir bàndols. Mentre hi ha barons del PP que es miren la situació des de lluny esperant prudentment a posicionar-se n'hi ha que no ha dubtat, com l'exportaveu del grup parlamentari dels populars al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo. Després de tenir les seves pròpies batalles amb Pablo Casado, president del Partit, Álvarez de Toledo no ha trigat a situar-se al costat de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso

El mateix dijous en què s'ha donat el tret de sortida a la guerra civil dins del PP, Álvarez de Toledo ha corregut a demanar la dimissió de Casado, Considera que l'actual president ha de fer les maletes i abandonar Gènova després de la "inaudita" crisi interna, de la que culpa a Casado. Si confrontar al president del seu partit públicament no fos prou, la política i marquesa ha triat un escenari molt especial: un acte de presentació del seu llibre, el qual ha aixecat polseguera dins del PP.

Álvarez de Toledo ha insistit a dir que el que està succeint en si del partit actualment és la "major" crisi que hi ha hagut mai al PP. "Sens dubte, la més absurda i inaudita en la història del Partit Popular. I només té un responsable i no és casualitat que encara no hagi comparegut", ha declarat, segons recull El Independiente. La diputada del PP ha titllat a Casado de dèbil, per no haver comparegut encara per donar explicacions. Ha assegurat que és justament aquesta debilitat la que l'"obliga" a fer quelcom tant "difícil" com és "demanar la dimissió de Pablo Casado". 

Més veus contra Casado 

Álvarez de Toledo no ha estat l'única que no ha dubtat a alinear-se amb Ayuso, Esperança Aguirre també ha saltat al bàndol ayuser. L'expresidenta de la Comunitat de Madrid, ha sortit en defensa de la seva successora. "Quan algú acusa d'alguna cosa, ha de presentar proves", ha defensat Aguirre, qui ha assegurat que Ayuso "ha estat extraordinàriament lleial al partit en tot moment, i al president, Pablo Casado". "Em sembla que ens estem disparant un tret al peu", ha lamentat. 

Aguirre no ha estat l'única cara coneguda que ha sortit en defensa d'Ayuso, Alberto Núñez Feijoó, president de la Xunta de Galícia,  ha considerat que és "inaudit i imperdonable" si algú va encarregar al si del PP investigar un altre membre del partit. Tot i aquestes crítiques el PP ha obert un expedient a Ayuso, segons ha anunciat Teodoro Garcia Egea i ha assegurat que es reserven les "accions oportunes" a posteriori, sense tancar la porta a la suspensió de militància o expulsió.