Ho ha tornat a fer. L'encara diputada del Partit Popular, Cayetana Álvarez de Toledo, ha prioritzat l'ambició de ser mediàtica i guanyar notorietat amb la promoció del seu darrer llibre, a canvi de carregar contra el seu partit. Per això, ha tingut pressa per ser de les primeres veus populars que ha analitzat els resultats de les eleccions a la Junta de Castella i Lleó, i ha avançat: "No arribarem al gran objectiu que és la Moncloa ni articularem una alternativa de 176 escons a Espanya". Malgrat tot, és l'única solució que hi veu "a un món que presideix Pedro Sánchez que estan aliats amb tot el pitjor de la vida política", en referència als socis d'investidura, Unidas-Podemos, i els qui donen suport de forma externa com Esquerra. Però Álvarez de Toledo sap que guanya més titulars si posa la mirada contra Pablo Casado i els qui encara són 'els seus', i ha afegit: "El PP està en un dels seus pitjors moments, ha de millorar, s'ha de treballar molt per construir una alternativa i això requereix d'alguns canvis estratègics i de rumb".

Crítica amb UPN

Les declaracions les va donar en un acte de presentació del seu Políticamente indeseable des de la capital navarresa de Pamplona. En paral·lel, també ha dit la seva sobre la reforma laboral aprovada al Congrés dels Diputats: "La decisió de la direcció d'UPN és derrotista i suposa blanquejar les aliances del PSOE amb Bildu". Però més enllà d'UPN, el que li preocupa és el seu partit. Els populars no han aconseguit els seus objectius a Castella i Lleó i han canviat el company que tenien fins ara, Ciudadanos, per Vox, encara més agressiu i amb ànsies de formar part del legislatiu. 

L'auge de Vox

es eleccions a Castella i Lleó han registrat una majoria política del PP i Vox i un retrocés del PSOE. El secretari general del PP, Teodoro García Egea, va deixar clar ahir dilluns que la direcció del partit no és partidària de formar un govern de coalició amb Vox a Castella i Lleó, perquè al seu entendre "les experiències de governs de coalició no han portat més estabilitat ni prosperitat a Espanya, sinó tot el contrari". En entrevistes a Antena 3 i Onda Cero, García Egea ha apuntat que malgrat que el PP no disposa de majoria absoluta a Castella i Lleó "és el moment que Mañueco pugui governar sense lligams, però comprometent-se amb un programa cert i amb un rumb fix". Cal recordar que el PP va convocar aquestes eleccions amb la intenció de governar en solitari, però a les eleccions van obtenir només 31 procuradors, 10 per sota de la majoria absoluta (41). Així, és imprescindible el suport de la ultradreta per tornar a governar a la regió.