L’exportaveu del PP al Congrés i cap de llista del PP català, Cayetana Álvarez de Toledo, ha denunciat aquest dimecres que la direcció del grup parlamentari del PP no li permet formar part de la meitat dels diputats del grup que poden assistir presencialment al ple del Congrés.

Ho ha fet a través del canal de Youtube que ha obert per expressar-se, que ha batejat com a 'CATilinarias I'. Els acords entre les formacions en motiu del coronavirus estableixen que només la meitat dels diputats de cada formació pot ser present a la cambra.

Segons ha afirmat, el partit li ha comunicat que només poden assistir al Congrés “els 44 diputats més importants” del grup, dels quals no forma part. "Jo segueixo pensant que la política pot ser una activitat adulta, digna i de qualitat", ha dit al respecte.

De la mateixa manera, Álvarez de Toledo ha indicat que va demanar formar part de la Comissió Constitucional del Congrés i de Política Territorial, Justícia, exteriors o Igualtat però al dia següent el partit li va dir que estaria a les comissions d'Hisenda, Unió europea i de Ciència i Universitats.

La diputada ha explicat que obre aquest canal de Youtube perquè segueix "decidida" a contribuir en un nova majoria constitucionalista a Catalunya i creu que la política pot ser "intel·ligent, digna i de qualitat".

Segons apunta, aquesta via de comunicació servirà per reflexionar sobre els grans temes de l'actualitat i informar de la seva activitat al Congrés`.