La portaveu adjunta del PP al Congrés dels Diputats Cayetana Álvarez de Toledo ha defensat la investidura del nou president de l’Argentina Javier Milei, figura que aixeca crítiques a l’estat espanyol pel seu perfil ultraliberal. Per a la investidura de Milei el govern espanyol ha adoptat un perfil baix i Pedro Sánchez no ha viatjat a Buenos Aires. En el seu lloc, la Moncloa ha enviat un secretari d’estat, acompanyant el cap de l’estat, el rei espanyol Felip VI. També assisteix a la investidura el líder de Vox, Santiago Abascal.

En declaracions a TVE, Milei deia aquest dissabte que no veia raons per les quals les relacions entre Espanya i l’Argentina s’haguessin de veure afectades pel fet que Sánchez no hagués viatjat a Buenos Aires per acompanyar Milei en la investidura. A falta de Pedro Sánchez, però, per part del PP han viatjat a donar-li suport Cayetana Álvarez de Toledo i altres membres de la família popular, com ara l’expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre.

Álvarez de Toledo ha expressat mostres de suport a Milei a les xarxes socials amb missatges que aplaudeixen el canvi a l’Argentina. “Argentina ha tornat a ser sinònim d’esperances. Ara toca viatjar de les paraules als fets. No serà fàcil. S’ha de substituir el patiment inútil pel sacrifici útil”, diu Álvarez de Toledo. La portaveu popular apunta a més que “el nou govern [argentí] té un mandat clar. I els argentins, la força i el talent necessaris per enlluernar el món. I estic segura que ho aconseguiran”.

Álvarez de Toledo, una vida entre Buenos Aires i el Regne Unit

Álvarez de Toledo, marquesa de Casa Fuerte, del conqueridor espanyol Blas de Peralta i del fundador de la ciutat de Mar de la Plata, Patricio Peralta Ramos, per això disposa també de la nacionalitat argentina. La seva vida ha transcorregut entre Buenos Aires i el Regne Unit. La portaveu del PP, que Alberto Núñez Feijóo ha recuperat com a portaveu popular al congrés i ha situat com a presidenta de la comissió constitucional a la cambra, ha publicat a X diverses fotografies al costat d’Esperanza Aguirre, l’expresident argentí Mauricio Macri, el líder del Partido Republicano xilè -catòlic d’extrema dreta-, José Antonio Kast; el ministre de Seguretat del govern de la ciutat autònoma de Buenos Aires, Waldo Wolff, i Carolina Ribera, filla de l’expresidenta de Bolívia Jeanine Añez.