Després d'haver guanyat les eleccions generals del passat diumenge, Javier Milei ja prepara la transformació radical de l'Argentina. L'ultradretà i autodefinit anarcocapitalista comença a dissenyar les prioritats per al seu nou govern, que prendrà possessió en menys de tres setmanes, concretament el 10 de desembre —una data curiosa, perquè coincidirà amb el 40è aniversari del restabliment de la democràcia al país llatinoamericà després de la sagnant dictadura militar—.

La primera mesura que ha confirmat el futur president argentí és una que ja es donava per suposada. De fet, Milei l'havia reivindicada en nombroses ocasions durant la seva campanya electoral, simbolitzant-la amb una motoserra elèctrica que havia mostrat enèrgicament als seus seguidors durant nombroses visites pel territori. Ferm desconfiat en l'administració pública, i amb la voluntat declarada de portar l'Estat a la seva mínima expressió, el llibertari ja ha avançat que retallarà el nombre de ministeris del seu govern. Si fins ara el govern peronista d'Alberto Fernández comptava amb 19 departaments diferents, Milei en suprimirà 12, gairebé dos terços del total.

El futur executiu ultra comptarà amb només vuit ministeris, set dels quals que ja existeixen i un que serà de nova creació. En concret, l'Estat de Milei tindrà com a prioritats la seguretat a través de tres carteres —Seguretat, Defensa i Interior—, a més de les Relacions Exteriors, la Justícia, l'Economia, la Infraestructura del país i el Capital Humà —un ministeri original del líder de La Libertad Avanza que comptarà amb moltes de les responsabilitats fins ara repartides en altres departaments—. Els ministeris que desapareixeran seran Transport, Obres Públiques, Salut, Desenvolupament Social, Dones —l'erradicació de la cartera feminista havia estat una de les seves principals reivindicacions en campanya—, Educació, Cultura, Ciència i Tecnologia, Treball, Ambient, Turisme i Esports, i Desenvolupament Territorial.