La portaveu del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, no només ha enviat una carta al president de l'Assemblea Nacional de la República de França, Richard Ferrand, per mostrar la seva preocupació per l'acte de Carles Puigdemont en Perpinyà, sinó que aquest matí, en declaracions en Onda Cero, ha anat més lluny i li ha demanat el president de la República Francesa, Emmanuel Macron, "una declaració institucional per expressar la seva repulsa per la presència de Puigdemont en Perpinyà".

"Li demano a Macron un acte de coherència democràtica contra el nacionalisme reaccionari per la presència de Puigdemont en Perpinyà", ha assegurat la portaveu en declaracions l'emissora, per afegir que, malgrat tot, encara no ha rebut resposta de l'Assemblea Nacional francesa.

"A Espanya hi ha complicitat amb el que defensen els independentistes i hi ha cansament", ha assegurat, i per això ha fet una crida a la mobilització dels espanyols en defensa de la seva democràcia.

També ha fet una crida a la responsabilitat de les elits, de les persones influents, dels intel·lectuals, dels amos mitjans de comunicació, dels empresaris que no facin negoci amb l'erosió de la democràcia espanyola.