La portaveu del Partit Popular, Cayetana Álvarez de Toledo, no ha seguit l'última hora de Perpinyà i s'ha posat de peus a la galleda. Avui ha demanat a través de twitter que el govern francès d'Emmanuel Macron "deixi clar que el pròfug Puigdemont no és benvingut a França". I exigeix que "ho faci en raó del seu compromís amb els grans valors europeus" que, segons ella, comparteixen en "solidaritat democràtica amb Espanya".

Doncs bé, sembla que Macron ha fet cas omís a la seva petició. De fet, ahir l'home del president de la República a Perpinyà, Romain Grau, va rebre Puigdemont a casa seva. Va ser una de les primeres trobades que va tenir només aterrar a la capital nord-catalana i Grau és un dels qui ha posat totes les facilitats perquè la trobada del Consell per la República fos una realitat.

Romain Grau, format a la prestigiosa Escola Nacional d'Administració francesa, és ara candidat a les eleccions municipals de Perpinyà, actual diputat dels Pirineus Orientals i membre de l'Assemblea Nacional Francesa.

puigdemont romain grau

Posteriorment, Álvarez de Toledo ha anat més enllà i també ha fet arribar per carta la petició al Parlament francès.