La candidata del PP al Congrés per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, ha demanat aquest dijous als independentistes que perdin tota l'esperança: "El catalanisme polític ha fracassat. S'ha suïcidat".

"El catalanisme polític no ha aconseguit forjar una sola nació cultural i política. Catalunya està trencada en dues parts", ha expressat la diputada popular en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Ha dit que el moment actual és l'hora de la restitució constitucionalista a Catalunya, després de veure imatges que ha definit com a tristes: "Nens trencant aparadors, és una manifestació de la frustració davant d'un fracàs", amb referència a les protestes d'aquests dies contra la sentència de l'1-O.

I ha assegurat que existeix una altra Catalunya que està aflorant i que li agradaria a l'Estat un govern del PP amb suport de Cs per tenir una "meravellosa majoria" i rectificar la política que segons el seu parer ha fet el PSOE blanquejant el nacionalisme, en les seves paraules.

"Sánchez claudica davant el nacionalisme light"

Álvarez de Toledo ha acusat el president del govern espanyol en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, de "claudicar" davant les posicions "nacionalistes lights" del líder del PSC, Miquel Iceta.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Álvarez de Toledo s'ha referit d'aquesta manera al fet que finalment el programa electoral del PSOE incorpori la "plurinacionalitat" de l'Estat.

D'altra banda, la candidata dels populars ha demanat perdó als constitucionals pels "errors" del PP i ha afegit que tant el PP com el PSOE són responsables "d'abdicacions i deixadesa de funcions". Tot i així, ha considerat que els errors dels socialistes són "bastant més greus" que els dels populars.

"Treure competències a educació"

La dirigent del PP ha apuntat que una de les coses més urgents és evitar que l'educació sigui un àmbit d'adoctrinament, i que com que la Constitució no es compleix a l'escola catalana, "es podrien treure competències".

"Quina necessitat hi ha d'adoctrinar en l'odi a les escoles? S'ensenyen mentides, coses que són falses. No és legal firmar manifestos únics a la universitat", ha seguit Álvarez de Toledo sobre posicionaments que han emès aquests dies les universitats per disconformitat amb la sentència.

Amb tot, ha advocat per enfortir "part de la Catalunya marginada" pel nacionalisme, així com també la Guàrdia Civil i la Policia Nacional per una tasca que ha descrit com a heroica aquests dies davant de les protestes.