La consellera d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha reafirmat el seu comprimís amb el projecte polític de Junts per Catalunya, però descartar fer-se militant. Alsina ha assegurat que té "un compromís total" amb la formació que encapçala l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, però aquest no passar per obtenir el carnet de militant. La seva relació amb el partit és estreta i constant ni renega d'aquesta fins i tot quan en un futur hi haurà un congrés per renovar la direcció. En una entrevista a Europa Press, ha declarat que hi participarà, tanmateix, des del seu rol institucional. "Com a consellera de Junts i com a persona que treballa cada dia en aquest projecte polític, però no tinc intenció de participar en un altre nivell", ha sentenciat. 

"Jo cada dia de la meva vida m'aixeco i faig política que lliga de manera estreta, que representa i materialitza el programa de Junts. Per tant, el meu compromís polític amb Junts és total i és un orgull i honor formar part del Govern a proposta de Junts", ha destacat la consellera. Per Alsina, formar part del Govern era l'honor més gran que li podien oferir i va prendre el repte  "completament convençuda i compromesa com a independent". Compromís que vol mantenir i s'allunya d'elucubrar sobre futurs electorals al ser preguntada per si voldria ser candidata amb  el conseller d'Economia, Jaume Giró. La consellera s'ha limitat ha afirmat que està  "al 200% concentrada"  en la Conselleria d'Acció Exterior. Alsina ha destacat que sempre sempre que els ho han demanat s'ha sumat a iniciatives per ajudar Catalunya.

Agraïments a Jordi Sànchez 

En l'entrevista, Alsina ha elogiat "generositat" demostrada pel secretari general de Junts, Jordi Sànchez, després d'anunciar que no es presentarà a la reelecció al congrés del partit. També ha aprofitat per remarcar la feina de Sánchez dins del partit. "El pas al costat que va anunciar és una decisió generosa, que posa al servei que hi hagi una candidatura de consens, i que el congrés serveixi per continuar enfortint el partit", ha remarcat. Considera que el congrés de Junts ha de treure "una solució que integri les diferents sensibilitats del partit i les sumi en positiu al servei de Catalunya".

El paper de Carles Puigdemont

Alsina també ha elogiat la tasca i el paper que desenvolupa Carles Puigdemont. En ser preguntada sobre si hauria de deixar la presidència de Junts, ha afirmat: "És una decisió que si ell pren en l'àmbit personal estarà ben presa. Però és un honor que presideixi Junts, perquè la seva figura és part de la mateixa definició de Junts".