L'exdirigent de la ANC Adrià Alsina ha presentat aquest dimecres la seva candidatura per ser alcaldable de l'independentisme a la ciutat de Barcelona i ha assegurat que, si és candidat i guanya les eleccions municipals, es posarà "al capdavant de la implementació i defensa de la República catalana".

"Aquesta vegada serà de veritat. Serem la capital de la república. I el Parlament, si ens vol seguir, que ens segueixi, i si no, que es dediqui a negociar amb Madrid", ha explicat en l'acte de presentació 'Amb independència, Barcelona' del seu projecte, que s'ha fet el Teatre Gaudí de la capital catalana.

Alsina ha apel·lat a la mobilització popular tant perquè les decisions de l'Ajuntament siguin més democràtiques que mai, com per culminar el procés sobiranista: "Ens toca liderar la independència. Ara us demano que deixeu de ser espectadors, baixeu al camp i guanyem".

Ha criticat l'actual alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, tant per les seves polítiques públiques com per la seva posició cap al procés independentista, i ha assegurat que, si a la tardor del 2017 ell hagués estat l'alcalde, hagués frenat els operatius policials de la Guàrdia Civil i de la Policia que van sortir del port de la ciutat.

"Ser un alcalde independentista a la capital significa assumir encara més responsabilitats. Si jo hagués estat alcalde de Barcelona, els 'piolines' --agents de la Guàrdia Civil i la Policia-- no haurien sortit del port", ha proclamat en al·lusió a les càrregues policials de l'1-O.

Alsina es presenta sense el suport d'un partit polític darrere, i ho fa en el marc del procés de primàries que impulsa un sector de la sobirania i que busca que hi hagi un sol candidat independentista a Barcelona i que ho elegeixin els ciutadans a través de primàries.

Ha assegurat que el Govern de Quim Torra està intervingut i que l'independentisme té "una crisi de lideratge brutal", i ha demanat el suport a la seva candidatura perquè ha promès que aconseguirà que Barcelona lideri la independència de Catalunya.