45 vols s'han cancel·lat aquest dimarts a l'aeroport del Prat perquè els avions no van poder arribar durant la jornada de protestes de dilluns. Aena ha explicat que la xifra de vols cancel·lats ahir va pujar fins als 110 i s'espera que durant el dia es reestructuri tota l'operativa.

Durant aquest matí s'estan registrant cues més llargues de l'habitual als mostradors perquè els passatgers han vingut amb més temps o perquè directament han passat la nit a l'aeroport després que el seu vol es cancel·lés i canviessin el bitllet. Desenes de persones han dormit al Prat, sobre els bancs de la terminal o a terra. Cansament i desconcert són els estats d'ànim més repetits pels viatgers, segons han declarat a l'ACN.

vols aeroport prat cancelats acn

ACN

El ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha assegurat que l'aeroport funciona amb normalitat, i remarca que tot i les circumstàncies viscudes, es van operar el 90% dels vols, uns 800. "No és el mateix tallar un carrer o ocupar algunes zones que bloquejar un aeroport", apunten des del ministeri. 

Ábalos ha explicat a Catalunya Ràdio que a l'aeroport de Madrid no es van registrar problemes "més enllà de la propaganda" del Tsunami Democràtic. Pel que fa a Barcelona, ha indicat que les cancel·lacions van afectar bàsicament Vueling, que va tenir problemes en l'accés de la tripulació.