L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida (PP), ha pronosticat que hi haurà un nou 1 d'octubre: "Si (Pedro Sánchez) necessita que hi hagi un referèndum a Catalunya, hi haurà un referèndum a Catalunya". Així ho ha dit en una entrevista que aquest diumenge publica Okdiario, on el madrileny s'ha dedicat a analitzar l'actualitat política nacional i carregar contra el govern de coalició. Preguntat per si els catalans tornaran a votar, Almeida ha dit que ho faran si Sánchez ho necessita. Per a què ho pot necessitar? S'ha abstingut de dir-ho, però és d'imaginar que per aprovar lleis al Congrés dels Diputats. Recordem que el president espanyol ja va ignorar el referèndum plantejat per Pere Aragonès i últimament insisteix a dir que l'independentisme ja no és cap problema per als espanyols.

"L'única certesa que tenim amb ell és que no té cap límit. I això fa que estigui disposat a assumir qualsevol decisió amb tal de seguir sent president del govern espanyol", ha comentat l'alcalde de Madrid. Llavors, la cosa no acaba amb el referèndum: "Si necessita retornar Franco en helicòpter al Valle de los Caídos, retornaria Franco en helicòpter al Valle de los Caídos i, a més, presidiria el funeral. No en tinc cap dubte". Val a dir que qui es va oposar a l'exhumació van ser els populars i que és el PP qui pacta amb els franquistes de Vox. Però a Almeida el qui li preocupa de veritat és que el PSOE pacti amb ERC, EH Bildu i Unidas Podemos. "Mai vaig pensar que l'Espanya constitucional estigués tan a prop del precipici, que els enemics de l'Estat poguessin prendre part activa de les decisions", ha amollat.

Almeida, la malversació i la sedició

L'alcalde de Madrid ha considerat que tot el que fa Sánchez és per mantenir-se en el poder. "Ha rebaixat el delicte de malversació als colpistes a Catalunya per poder seguir sent president costi el que costi", ha assegurat. De fet, també ha fet esmena a la derogació de la sedició i ha instrumentalitzat l'intent de cop d'estat del Brasil: "Si Pedro Sánchez fos president del Brasil, els recents esdeveniments en aquest país s'haurien solucionat amb una rebaixa del tipus penal en el qual haurien incorregut els colpistes". Fa gràcia com just després diu que ell i la resta de la dreta condemnen "els cops (d'estat) per igual", mentre que l'esquerra ho fan en funció de la seva ideologia. Però la realitat és que el PP ha fet una condemna molt tova a l'assalt bolsonarista a les institucions democràtiques del Brasil, tot aprofitant-lo per criticar més a Sánchez que no pas a Jair Bolsonaro.

El que Almeida no condemna per igual és la malversació i la corrupció. "Què vol que li digui? És més greu una malversació de diners públics per donar un cop d'estat que quan algú se'ls fica a la butxaca", ha afirmat, en referència als malversadors corruptes del PP — Luis Bárcenas o Francisco Correa, per exemple. Ara diu blat, ara diu ordi: aquest parell s'hauran de beneficiar de la rebaixa, però li molesta que José Antonio Griñán no entri a presó per motius de salut.