Retrets creuats amb testosterona. L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha replicat a les crítiques del portaveu de Vox a l'Ajuntament, Javier Ortega Smith, assegurant que potser no té "els ous que ell té", però sí que té "els vots que li falten". Els dos referents de dretes de la política local madrilenya han intercanviat diversos dards amb l'única intenció d'alçar-se com els màxims opositors al govern de Pedro Sánchez. Tot plegat només unes setmanes després que tant Partit Popular com Vox hagin agitat les manifestacions contra el PSOE per mostrar el seu rebuig a la investidura de Sánchez i també a l'amnistia pactada amb els partits independentistes. "En política és més important tenir vots que un excés d'ous, com patrocina Javier Ortega Smith. Entre altres coses perquè és el que em permet donar-li l'estabilitat a l'Ajuntament de Madrid", ha subratllat l'alcalde, en declaracions a 'Telecinco'.

La setmana passada, el portaveu de Vox va criticar que els populars s'abstinguessin a l'Ajuntament de Madrid a l'hora de reprovar el president del govern espanyol a iniciativa del partit ultra. "Són gallines i ponen ous, però no els tenen", va dir Ortega Smith aleshores. Així mateix, va aconsellar el PP que "deixin de ser gallines i es converteixin en galls". Sánchez no va ser reprovat pel ple madrileny per la decisió de José Luis Martínez-Almeida de no votar a favor de la proposició de Vox. Ortega Smith l'havia defensat, acusant el president espanyol de ser un "dictadorzuelo", i argumentant que feia falta reprovar-lo "pel cop perpetrat des de La Moncloa".

"Vox està bastant perdut, bastant desorientat en els temps en què vivim. No acaba de trobar i de saber què és el que ha de fer", ha assegurat l'alcalde, qui ha defensat que el PP té clar quin és el seu rumb, que és el de "denunciar Pedro Sánchez". Així mateix, Almeida ha assenyalat que la posició del portaveu de Vox, Javier Ortega Smith, amb la Policia Nacional a les protestes de Ferraz contra l'amnistia és "impresentable". El polític ultra va mostrar-se crític amb l'actuació policial davant de la seu socialista. En aquesta línia, ha criticat que Ortega Smith la setmana passada no busqués "la crítica a la Llei d'Amnistia i al PSOE" al Ple de l'Ajuntament, sinó les "diferències" amb el PP.

Desunió amb el PP

De fet, el secretari general de Vox, Ignacio Garriga, ha anunciat aquest dilluns que el seu partit es desmarcarà a partir d'ara del PP d'Alberto Núñez Feijóo per l'absència de col·laboració a l'hora de bastir una estratègia conjunta contra Pedro Sánchez i l'amnistia, denunciant el que ells veuen com a "atacs i menyspreus". Vox porta setmanes reclamant al PP una acció coordinada contra els pactes d'investidura i la llei d'amnistia, criticant als populars el que ells creuen que és tebiesa a l'hora de combatre el mandatari espanyol. Demanen particularment que el PP impedeixi la tramitació de la llei que regularà la mesura de gràcia al Senat, on els populars tenen majoria. Del seu costat, el PP ja ha traslladat la seva negativa a impedir aquesta tramitació i a emprendre accions comunes amb els de Santiago Abascal.