Davant l'allau de crítiques que han rebut les infantes Cristina i Elena per, presumptament, haver-se vacunat als Emirats Àrabs de la Covid-19, on van visitar el seu pare Joan Carles I, els hi ha sortit un defensor: l'alcalde de Madrid, el popular José Luis Martínez-Almeida, que considera que no han causat cap perjudici als espanyols. 

En aquest sentit, Almeida ha argumentat que, a diferència dels càrrecs públics que han aprofitat el seu lloc de poder per vacunar-se, les infantes "no han pres la vacuna a cap espanyol" que hi ha afegit: "No hi ha hagut cap perjudici als espanyols a conseqüència del fet que les infantes s'hagin vacunat".

infantes cristina i elena 2019 GTRESLes infantes Elena i Cristina es van vacunar als Emirats Àrabs, on van visitar al seu pare / GTRES

Desvincular aquest fet de la institució monàrquica

A més, l'alcalde madrileny també ha reclamat que es desvinculi això de la institució monàrquica. "No s'ha de pretendre vincular aquest debat a la monarquia i a l'exemplaritat, perquè per aquesta via no és per on ha d'anar la qüestió", ha reblat Almeida, segons unes declaracions que recull l'ACN.

Ara bé, la realitat és que la possible vacunació de les filles del rei emèrit ha propiciat una escalada de crítiques de representants de diverses formacions polítiques, començant pel mateix vicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias, que considera que tanta corrupció reial obre pas a "un "horitzó republicà".

vicepresidente Pablo Iglesias - EfeEl vicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias, critica la vacunació de les infantes Elena i Cristina / EFE

Per la seva part, el líder de Más País, Iñigo Errejón, també ha mostrat la seva indignació per aquest fet, una qüestió que portarà al Congrés dels Diputats. 

Davant d'aquesta situació, la Zarzuela també s'ha vist obligada a pronunciar-se. Segons fonts de la Casa Reial, Felip VI "no és responsable dels actes de les seves germanes", pel qual han defensat que aquesta actuació per part d'Elena i Cristina no concerneix la institució. També, han exposat que els reis, Felip i Leticia, així com les seves filles, la princesa Leonor i la infanta Sofia, es vacunaran "quan els correspongui".

A banda de les dues infantes, també han rebut el tractament contra la Covid el rei emèrit i l'exdirector del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) Félix Sanz Roldán, que va visitar a Joan Carles a Abu Dhabi.

A Espanya se segueix un protocol de vacunació que ha començat amb els grups més vulnerables, als quals no estan inclosos les infantes ni Sanz Roldán.