Tornen les comparacions entre ETA i l’independentisme, si és que mai van marxar. Dos dies després que la portaveu del PP Cayetana Álvarez de Toledo digués que el moment actual “és pitjor que quan ETA matava”, aquest dimarts ha estat el torn de l’alcalde de Madrid. Si bé José Luis Martínez-Almeida ha diferenciat allò que fa referència a l’ús de les armes, també ha assegurat que “la finalitat” de l’organització terrorista basca i el partit polític català “és la mateixa”. Ha denunciat, a més, que el PSOE no va negociar “la sobirania” amb ETA però sí amb ERC.

“Des d’un punt de vista constitucional, l’entitat del risc al qual ens enfrontem en aquests moments és similar al risc que ens enfrontàvem amb ETA”, ha defensat Martínez-Almeida en una entrevista a Onda Madrid. I ha continuat: “Al final les finalitats que perseguia ETA i les que persegueix ERC, que és trencar la Constitució i la unitat d’Espanya, són exactament les mateixes, és indubtable”.

En aquest sentit, l’alcalde de Madrid ha carregat contra Pedro Sánchez, denunciant que “el PSOE mai no va tenir intenció d’asseure’s a negociar amb ETA sobre la sobirania i sí que està disposat a asseure’s amb ERC, que amenaça la sobirania nacional”.

Malgrat tot, Martínez-Almeida ha intentat posar-se la bena abans de la ferida, assegurant que “no estic dient que comparteixin els mitjans, que ERC estigui disposada a utilitzades les armes, que no ho crec”.