El vicepresident espanyol, Pablo Iglesias, ha rebut una allisada per telefon de la qui va ser candidata de Podemos a les eleccions basques del 2016, Pili Zabala, per la negativa dels antics antisistema per investigar l'expresident Felipe González, després que la CIA ha apuntat que va donar la seva conformitat a la creació del grup terrorista GAL.

Pili Zabala és la germana de José Ignacio Zabala, a qui els GAL van segrestar el 1983 en territori francès, van torturar, i van assassinar finalment a trets a Busot (l'Alacantí), on va ser enterrat en calç viva. Exactament el mateix li van fer a José Antonio Lasa, en el que es coneix com el cas Lasa i Zabala.

Pili Zabala ha telefonat Iglesias per comunicar-li la seva "decepció terrible" pel canvi de criteri de Podemos amb el terrorisme dels GAL. "Els vaig dir que me n'he d'allunyar, no puc aguantar aquest menyspreu", ha indicat amb rotunditat a Euskadi Irratia. "Els he dit que ho sento però que no ho entenc. On queden els nostres drets?", ha preguntat. "Ell [Pablo Iglesias] em va donar les seves explicacions i em va dir que en el moment actual no és adequat això, i que una comissió d'investigació no tirarà endavant", ha explicat. Pili Zabala ha lamentat que "el partit gran [el PSOE] es mengi el partit petit [Podemos]".

"Decepció, inquietud, preocupació i menyspreu", és el resum del sentiment que té ara Pili Zabala després que Podemos li ha girat l'esquena. Afirma amb rotunditat que ara s'ha quedat "sense projecte polític".