El diari de Kiel, la capital d'Schleswig-Holstein, analitza avui en un article l'alleujament que està tenint Alemanya després que el Tribunal del land ha decidit no extradir el president a l'exili, Carles Puigdemont, per l'acusació de rebel·lió.

Puigdemont té les simpaties de la gent del carrer, a Alemanya, recorda. "L'opinió pública [alemanya] es preguntava per què les autoritats alemanyes estaven tan deleroses per empresonar el català, que era buscat per tota Europa des que va travessar la frontera", assenyala el cap de redacció del Kieler Nachrichten, Christian Longardt.

Al seu entendre, amb la resolució del tribunal dient que no hi ha rebel·lió aquest malestar s'ha calmat. "La decisió que s'ha pres no només alleuja la preocupació de molts catalans, sinó també la de ka majoria dels polítics del Parlament del land. S'ha rebutjat la principal acusació, de rebel·lió, i l'únic motiu d'extradició seria el delicte de malversació, menys greu", assenyala.

Segons l'articulista, al govern d'Angela Merkel li traurien ara també un pes de sobre si la defensa de Puigdemont recorre al Tribunal Constitucional de Karlsruhe, i aquest pren la decisió final. "Si Karlsruhe dona llum verda, Berlín estarà encantada de desfer-se finalment del problema [de l'extradició] de Puigdemont", conclou.

No contempla la possibilitat que s'apunta a Madrid que el jutge Pablo Llarena decideixi ara retirar l'euroordre.