Minuts després que sortís publicada la sentència del Tribunal General de Justícia de la Unió Europea, per la qual han quedat desestimats els recursos de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí per a la seva immunitat, la xarxa s'ha inundat de missatges de suport als exiliats, molts d'ells reaccionant al mateix tuit que ha publicat el president. I els primers que han reaccionat han estat els membres de Junts, el partit que Puigdemont va presidir fins l'estiu passat.

🔴 Sentència a Puigdemont, DIRECTE | El TGUE desestima els recursos per a la immunitat i el suplicatori

El secretari general de Junts per Catalunya i company dels exiliats al Govern de l'1-O, Jordi Turull ha citat el missatge de Puigdemont: "Ara i sempre amb tu, Molt Honorable president. Tot el suport també als honorables consellers, Toni Comín i Clara Ponsatí", ha escrit, una piulada acompanyada dels lemes "Independència" i "No Surrender".  Josep Rull, que era conseller de Territori l'1-O i ara és president del Consell Nacional de Junts, ha escrit un missatge clar i senzill a les xarxes: "Fer front a l'adversitat, sortir-se'n i sortir-ne enfortits. No rendir-se mai. Tota la força, president i consellers" 

 

Mònica Sales, portaveu parlamentària de Junts, també ha citat la piulada del president a l'exili: "Res no s'acaba, certament. La nostra lluita continua. Sempre al vostre costat president. I també al costat dels consellers", ha escrit, acompanyant aquestes paraules dels mateixos hashtags que Jordi Turull. El portaveu del partit, Josep Rius, també s'ha sumat als missatges de suport dels seus companys: "La lluita a l'exili, des del cor d'Europa del president i els consellers està plena de dignitat. No ens aturem. Ho hem dit sempre: persistim i guanyarem. Al vostre costat, amics!"

"Si no fos per tu, ja no es parlaria de l'1-O"

Per la seva part, la candidata de Junts a les eleccions generals d'aquest 23 de juliol, Míriam Nogueras, que es troba a Brussel·les per fer costat als exiliats, també ha volgut enviar un missatge d'agraïment a Puigdemont per la feina feta tots aquests anys: "Si no fos per tu, president, per la teva força i ganes de guanyar, avui ja no es parlaria del que vam fer l’1 d’Octubre i, per tant, avui ningú no recordaria que Catalunya és una nació que mai no s’ha rendit", ha escrit a Twitter. Josep Lluis Claries, actual portaveu del partit al Senat, s'ha expressat de manera similar: "Al teu costat MH President, com sempre! Seguirem “fent camí”: Persistim i guanyarem! Igualment per als consellers! Una abraçada! 

 

David Torrents, secretari d'organització del partit, també ha estat concís a l'hora d'expressar el seu suport a Puigdemont: "Res no s'acaba, seguim!! Sempre amb el president". Un missatge molt similar al del diputat Jordi Fàbrega: "Sempre al vostre costat i per sempre! Al costat de la democràcia i dels drets civils"