Estranys companys de viatge els que ha reunit aquest dimarts el vol VY8982, que sortia a les tres de la tarda de Barcelona amb destinació Brussel·les. La fila tres de l’avió l’ocupava la cúpula de Junts, amb la presidenta, Laura Borràs, i el secretari general, Jordi Turull, a més del portaveu, Josep Rius, i el president del grup parlamentari, Albert Batet. Més enrere, la candidata al Congrés, Míriam Nogueras, i el secretari d’exteriors Àlex Sarri. Però, també, unes files més enrere, al costat de la sortida d’emergència, l’alcalde de Badalona, el popular Xavier Garcia Albiol. I, més enllà, la consellera d’Exteriors, Meritxell Serret.

Els dirigents de Junts viatjaven a Brussel·les per acompanyar els eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí que demà coneixeran la sentència del TGUE sobre les dues causes que afecten la seva immunitat. El popular hi anava a la recerca de fons europeus. Serret, per una trobada dels Quatre Motors d'Europa i per acompanyar també els eurodiputats.

Xàrter

Uns i altres s’han trobat dins de l’avió, tot i que els independentistes han fet una bona estona de cua mentre desembarcava el passatge del vol anterior, Albiol ha arribat a pas lleuger quan l’embarcament ja havia començat i la cúpula de Junts ja s’havia instal·lat dins de la nau. En entrar a l’avió i trobar-se de cara —Albiol no passa desapercebut dins d’un espai tan petit— els polítics s’han saludat amb normalitat i el popular ha seguit fins a la sortida d’emergència. Per seure.

Això no obstant, l'alcalde de Badalona no ha amagat la sorpresa a les xarxes per la troballa. "Al vol de Barcelona a Brussel·les per aconseguir fons europeus per Badalona. Per un moment he pensat que m’havia equivocat d’avió i havia embarcat en un xàrter de Junts per Catalunya, amb tota la direcció i militants que van a acompanyar Carles Puigdemont", ha ironitzat.

La publicació a la xarxa ha rebut tota mena de reaccions, inclòs algun retret d'afartament per usar el català, i també una resposta del secretari general de Junts. “A aquest avió anem per acompanyar al MH President Carles Puigdemont en la seva defensa i lluita pels drets i llibertats fonamentals. Si ell guanya, també hi guanyen els badalonins. Mira si se’n farà de feina per Badalona a Europa aquests dies”, ha replicat Turull.

Tota aquesta comunicació abans de sortir l’avió i sense necessitat de dirigir-se la paraula, malgrat que tot just els separaven deu files de seients.

A la sortida tampoc no han tingut oportunitat d’intercanviar impressions, atès que la delegació de Junts esperava a una banda de la porta i Albiol ha sortit per la contrària. Qui sí que hi ha intercanviat impressions han estat els membres de Junts i la consellera Meritxell Serret, que ha viatjat a Brussel·les per participar en una jornada d'enogastronomia dels Quatre Motors d’Europa i acudirà també al Parlament Europeu per fer costat als eurodiputats, amb els quals va compartir exili durant més de tres anys.