El diputat de la CUP, Pau Juvillà, ha fet públic que pateix un càncer. Una informació que s'ha precipitat per la seva retirada imminent de l'escó per tenir un llaç groc al seu despatx. Molts dels parlamentaris i també personalitats del món de la cultura i la política han volgut transmetre el seu suport amb una resposta pública a tot l'escrit que Juvillà ha publicat a través de Twitter. Des dels comuns, la seva presidenta Jéssica Albiach: "Pau, molta energia, tot i que en tens de sobra". Lucas Ferro, portaveu de Podem i Diputat al Parlament: "Molta força Pau!". I la diputada Jess González: "Pau, una abraçada carregada de força i energia bonica per a tu i els teus!". També des de Junts, la diputada per Lleida, Cristina Casol: "Molta sort, força i lluita sempre!!!". Des del PDeCAT, el vicepresident de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre: "Endavant Pau". El diputat i exconseller d'Esquerra, Chakir el Homrani: "Una enorme abraçada". I una altra republicana, la diputada Lluïsa Llop: "Molta força, una abraçada gegant".

Pel que fa als socialistes, Alícia Romero, portaveu del PSC al Parlament: "Molta força, Pau". Des de Ciutadans també han volgut animar el cuparie. Ha estat el seu líder al Parlament, Carlos Carrizosa, qui li ha escrit un missatge a les xarxes: "La salut és el primer i està per sobre de tot. Desitjo que superis molt aviat aquesta malaltia. Tota la força". Altres personalitats que també s'han dirigit a Juvillà han estat l'excupaire Mireia Boya amb un "Visca la vida sempre". Un altre ex, en aquest cas de comuns, Albano Dante-Fachín: "Gràcies per compartir-ho. Ànims". Marcel Vivet: "Molta força Pau i família". I l'historiador Agustí Colomines: "No afluixis! Jo acabo de superar un càncer i comprenc perfectament com et deus sentir. Crec, com tu, que la sanitat pública d’aquest país és extraordinària, tot i el col·lapse provocat per la pandèmia i per uns mals gestors. Visca la vida, sí!". La llista continua creixent, el secretari general d'Units per Avançar: "Molts ànims, Pau i molta força". I el PP ha començat la seva roda de premsa amb aquestes paraules: "Començar expressant el desig per part meva i del meu partit polític d'una ràpida i satisfactòria recuperació dels problemes de salut de Pau Juvillà". Les reaccions a l'escrit de Juvillà se succeeixen: ja acumula més de 3.000 reaccions i comentaris més enllà del terreny mediàtic. Els qui encara no han donat el seu suport són representants de Vox.

El secretari tercer de la Mesa del Parlament, Pau Juvillà, ha sorprès aquest dimecres al matí explicant, en un fil al seu compte de Twitter, que pateix una malaltia: el càncer. Tot i això, el diputat cupaire ha volgut llençar un missatge esperançador: "Visca la vida". En la reunió d'aquest dimarts la Mesa del Parlament va proposar aturar l'activitat parlamentària fins que la Comissió de l'Estatut del Diputat no emeti un nou dictamen sobre la situació de Pau Juvillà després que la JEC hagi ordenat la retirada de la seva acta. Sobre la malaltia, Juvillà comença explicant que ja el seu avi va patir un càncer que li va prendre la vida, "un mal dolent", com deia la seva àvia. Ara és ell qui pateix el mateix i indica que en els últims 15 anys li han detectat dos tumors però que ha tingut "sort" i els dos s'han pogut curar a temps. Ara bé, fa un mes ja no va tenir tanta sort i li'n van detectar un altre: "va començar novament l'angoixa i la urgència en les proves".

Aquest dimecres la CUP-NCG va proposar que el diputat Carles Riera sigui el nou secretari tercer de la Mesa, en substitució de Pau Juvillà. Els anticapitalistes ja van comunicar el dilluns que Juvillà es troba "en una situació mèdica complicada" que l'obliga a aturar la seva activitat política i avui ja s'ha fet públic de quin tipus de malaltia es tracta. Segons la CUP, l'objectiu de la substitució és seguir fent la feina que feia Juvillà a la Mesa i "garantir la majoria independentista i la defensa dels drets dels diputats i la sobirania del Parlament". La CUP preveu presentar la renúncia de Juvillà properament i esperen que la designació de Riera es faci efectiva durant el proper ple. Segons Riera, la CUP pretén ser a la Mesa "per garantir l'escó de Juvillà" i la sobirania del Parlament. "En aquests moments excepcionals, la CUP hi serà i seguirà assumint la seva responsabilitat", va assegurar.