El secretari tercer de la Mesa del Parlament, Pau Juvillà, ha sorprés aquest dimecres al matí explicant, en un fil al seu compte de Twitter, que pateix una malaltia: el càncer. Tot i això, el diputat cupaire ha volgut llençar un missatge esperançador: "Visca la vida". En la reunió d'aquest dimarts la Mesa del Parlament va proposar aturar l'activitat parlamentària fins que la Comissió de l'Estatut del Diputat no emeti un nou dictamen sobre la situació de Pau Juvillà després que la JEC hagi ordenat la retirada de la seva acta. 

Sobre la malaltia, Juvillà comença explicant que ja el seu avi va patir un càncer que li va prendre la vida, "un mal dolent", com deia la seva àvia. Ara és ell qui pateix el mateix i indica que en els últims 15 anys li han detectat dos tumors però que ha tingut "sort" i els dos s'han pogut curar a temps. Ara bé, fa un mes ja no va tenir tanta sort i n'hi van detectar un altre: "Va començar novament l'angoixa i la urgència en les proves".

TUIT Pau Juvillà 1

tuit pau juvilla

A causa de la malaltia, continua relatant, ha hagut de faltar a algun ple i a alguna reunió de la Mesa, i afegeix que "el context actual a la Mesa requereix d'una disponibilitat immediata a la que jo, ara, no em puc comprometre i d'una claredat que alguns dies no m'és fàcil". Tot i això, Juvillà aclareix que ara es troba bé i que precisament aquest dilluns a la nit la seva doctora li va trucar amb bones notícies, "malgrat tot". El cupaire comunica que ara l'esperen "setmanes amb un tractament amb possibilitats, més proves i esperar resultats". Finalment, Juvillà lloa la sanitat pública, en què assegura que està molt ben atès i acaba amb un "Visca la vida".

Riera podria substituir Juvillà

Aquest dimecres la CUP-NCG va proposar que el diputat Carles Riera sigui el nou secretari tercer de la Mesa, en substitució de Pau Juvillà. Els anticapitalistes ja van comunicar dilluns que Juvillà es troba "en una situació mèdica complicada" que l'obliga a aturar la seva activitat política i avui ja s'ha fet públic de quin tipus de malaltia es tracta. Segons la CUP, l'objectiu de la substitució és seguir fent la feina que feia Juvillà a la Mesa i "garantir la majoria independentista i la defensa dels drets dels diputats i la sobirania del Parlament". La CUP preveu presentar la renúncia de Juvillà properament i esperen que la designació de Riera es faci efectiva durant el proper ple. Segons Riera, la CUP pretén ser a la Mesa "per garantir l'escó de Juvillà" i la sobirania del Parlament. "En aquests moments excepcionals, la CUP hi serà i seguirà assumint la seva responsabilitat", va assegurar.