Les detencions efectuades per la policia espanyola al llarg d'aquest dimecres ha tingut una clara resposta: milers de persones s'han mobilitzat en desenes de concentracions diferents arreu del territori per expressar la seva "solidaritat" amb els detinguts. Entre el total de 16 detinguts, ara ja en llibertat, hi havia el fotoperiodista d'ElNacional Carles Palacio i un nebot del president de la Generalitat, Quim Torra.

Les manifestacions, convocades per l'ANC i organitzacions vinculades a l'esquerra independentista encapçalades per la CUP, han aplegat mig miler de persones a la Via Laietana de Barcelona. Els manifestants han tallat el carrer i han rodejat la Prefectura del Cos Nacional de Policia. “La constitució és una puta farsa”, ha estat una de les consignes més cridades.

Carlota Camps

Els concentrats també han lluït cartells amb el lema 'Jo soc CDR', han fet crides a fer una vaga general i han acusat els Mossos de ser còmplices de la repressió que, segons han denunciat, exerceix l'Estat espanyol. Entre els mobilitzats s'hi trobaven el diputat de la CUP Carles Riera i l'exdiputat d'aquesta mateixa formació David Fernández.

ELNACIONAL mani via laietana carlota camps

Carlota Camps

A més, un grup de fotoperiodistes han aixecat les seves càmeres com a mostra de protesta per la detenció de Carles Palacio aquest dimecres.

Per altra banda, a Girona, ciutat on s'han produït les 16 detencions, fins a un miler de persones han respost la crida feta per les entitats que han convocat les protestes i han ocupat la plaça U d'octubre. Des d'allà, el president del Parlament, Roger Torrent, ha advertit al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que "per més detencions que hi hagi" els catalans no renunciaran "mai" al seu dret a l'autodeterminació. 

Carles Palacio

Els manifestants han cridat a favor de la llibertat dels presos polítics i un grup ha anat a la Universitat de Girona, com a mostra de suport a un grup d'estudiants que s'han "tancat" a la Facultat de Lletres i Turisme per, segons han assegurat, refugiar-se de la persecució de la policia espanyola.

Concentració Girona detencions policia espanyola - Carles Palacio

Carles Palacio

A les altres capitals catalanes, Lleida i Tarragona, centenars de persones també s'han mobilitzat per denunciar l'actuació de la policia espanyola perpetrada el matí d'aquest dimecres a Girona.

El diputat d'ERC al Congrés dels Diputats Joan Tardà ha participat a la concentració de la seva localitat, Cornellà de Llobregat. El diputat de la CUP al Parlament Vidal Aragonés, per la seva banda, també s'ha mobilitzat. En el seu cas, a Esplugues de Llobregat.

Centenars de persones s'han concentrat també a Vic, Manresa i Figueres.

Finalment, en més de 30 municipis s'han organitzat manifestacions contra l'operatiu policial espanyol. Com ha estat el cas d'Arenys de Mar, Alcover, Argentona, Badalona, Banyoles, Barberà del Vallès, Blanes, Cambrils, Canet de Mar, Cervera, Corbera de Llobregat, Granollers, Guissona, Igualada, la Seu d'Ugell, Llavaneres, Manresa, Malgrat de Mar, Mataró, Molins de Rei, Montesquiu, Olot, Reus, Rubí, Sabadell, Sant Cugat, Tàrrega, Tortosa, Torradembarra, Valls, Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès.