Yolanda Díaz ja escalfa motors de cara a la campanya per les eleccions generals del 23 de juliol. Així, aquest diumenge, per tal de començar a mobilitzar l'electorat català, la presidenciable ha encapçalat un acte de Sumar a Cornellà de Llobregat en el qual ha reclamat que el país "es posi dempeus" el 23-J davant "la coalició del no per a Catalunya" que, a parer seu, representen PP i Vox.

Però la seva visita al barri de Sant Ildefons de Cornellà no ha estat exempta de polèmica. I és que una piulada de Sumar donant-li la benvinguda ha aixecat molta polseguera a Twitter. “Benvingudes al barri d'Estopa! A la capital real del Baix Llobregat”, ha piulat el compte oficial del partit, tot citant la benvinguda que li ha donat Claudio Carmona, líder de Sumar a Cornellà.

Aviat, la formació ha rebut una allau de crítiques per atorgar-li a Cornellà la capitalitat de la comarca.

Altres usuaris de Twitter també han criticat la benvinguda a Yolanda Díaz per "reduccionista", "etnicista", "condescendent" i "folkloritzadora". "Com a nascut i criat a Cornellà de Llobregat, de família obrera i dedicat a la ciutat malgrat la distància: El reduccionisme de munyir Sant Ildefons com a barri d'Estopa i 'capital real' (?!) del Baixllo és un etnicisme, condescendència i folklorització vomitius. No enteneu res", ha piulat un usuari indignat.

Un altre, que també assegura ser cornellanenc, afirma que per a Sumar "l'ascensor social és un muntacàrregues" i que la visita de Díaz a Cornellà és "plena de paternalisme" i és "digna de 'Bienvenido Ms Marhall'". 

Sumar, a falta de més d'una setmana perquè comenci oficialment la campanya electoral de les eleccions del 23-J, ja ha començat a celebrar actes per intentar mobilitzar l'electorat. De moment, les enquestes no somriuen a l'esquerra espanyola. Veurem si Pedro Sánchez i Yolanda Díaz aconsegueixen remuntar.