L'Àliga i la Mulassa de Tarragona han reivindicat la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats en la Baixada de la matinada de dissabte, que ha reunit milers de persones, en el marc de les festes de Santa Tecla. L'Àliga ha aparegut a les escales del Pla de la Seu a mitjanit guarnida amb un pom de clavells grocs al bec per fer una crida en favor de les llibertats col·lectives.

Els portadors han considerat que l'empresonament dels líders polítics "va més enllà del debat sobre la independència" i han denunciat el "trencament de drets fonamentals, com la llibertat d'expressió" i condemnat "les represàlies i judicialització d'una qüestió política". D'altra banda, la Mulassa ha canviat les faldilles verdes per vestir-se de groc per a la Baixada des del mateix Pla de la Seu, moment en què s'han sentit crits per la llibertat dels presos.

D'altra banda, els portadors de l'Àliga han fet la baixada, al so del pasdoble 'Amparito Roca', com és tradicional, lluint una samarreta groga amb un missatge on es podia llegir 'Va per tu, Dani', en homenatge a l'aliguer Dani Grant, que va morir a principis d'any.