La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, ha demanat a la presidenta suspesa del Parlament i presidenta de Junts per Catalunya, Laura Borràs, que faci un pas al costat en el seu càrrec en aquesta institució. "Ella, si és tant patriota i estima tant el país i les seves institucions, o almenys això diu, ha de fer un pas al costat, perquè puguem recuperar la normalitat al Parlament i el prestigi que ha perdut la institució els últims mesos. Això seria el més patriòtic", ha sentenciat en declaracions a Efe. Romero considera que la dimissió de la presidenta suspesa seria la manera que la cambra catalana "recuperi la normalitat". 

Els socialistes van registrar el passat dimarts una proposició de llei de reforma del reglament del Parlament que incorpora mecanismes per destituir membres de la Mesa de la cambra. Una proposta que clarament s'adapta al cas de Borràs. Romero defensa la postura del seu partit i remarca que considera que la dimissió seria "el més digne" en aquesta situació

Romero ha acusat Borràs de "patrimonialitzar" la cambra catalana i "posar la seva persona per davant de les institucions", cosa que a parer seu "és molt poc honest i molt poc patriòtic". Tanmateix, la proposta de reforma del reglament seria una via lenta per destituir Borràs, per això la socialista demana que dimiteixi. 

Respecte al futur de la reforma del reglament de la cambra catalana, Romero espera que la proposta del PSC compti amb el suport de la majoria de grups, inclosa ERC: "Ens agradaria que ERC donés suport a tenir una nova presidència per recuperar la normalitat com més aviat millor".

És possible restituir Borràs? 

La secretària segona de la Mesa i diputada de JxCat, Aurora Madaula, ha demanat a la Mesa la restitució de Laura Borràs com a presidenta del Parlament. Madaula ha registrat un escrit en què sol·licita deixar sense efecte l'acord pel qual se la va suspendre. La secretaria segona de la Mesa ha afirmat que la sentència "demostra" que Borràs no s'ha lucrat personalment i que, per tant, no s'hauria d'haver aplicat el 25.4. En el seu moment, la majoria de la Mesa del Parlament, amb els vots d'ERC, PSC i CUP, van suspendre Borràs com a diputada el 28 de juliol en aplicació del 25.4 del reglament. Madaula va ser l'única que ho va rebutjar.

Romero es desmarca d'aquesta opció. "Sentint les paraules d'Aurora Madaula, un no deixa de sorprendre's. El que hauria de fer Borràs, si realment estima el país i la institució, és no patrimonialitzar-la, fer un pas al costat i, com a mínim, deixar la presidència del Parlament, ja no dic l'acta de diputada", ha remarcat i ha afegit que des del PSC no contempla revocar la suspensió de Borràs com a presidenta del Parlament i restituir-la de manera "plena" al càrrec.