Unir forces. Òmnium Cultural i el Barça han signat una aliança per fomentar la creació de continguts audiovisuals en català. El president de l'organització, Xavier Antich, i la vicepresidenta, Mònica Terribas, s'han reunit aquest dimecres amb el president del club, Joan Laporta, i la vicepresidenta, Elena Fort, per signar el conveni de col·laboració entre ambdues entitats amb el qual es comprometen a "desenvolupar un projecte conjunt per fomentar la creació de continguts audiovisuals en català a les xarxes i a l'espai comunicatiu català". "Especialment als canals de comunicació propis del club", afegeix la nota de premsa difosa per Òmnium.

L'entitat presidida per Antich explica com "les dues entitats amb més socis del país es conjuren a impulsar, difondre i fomentar la llengua, la cultura catalanes, la cohesió social i els drets civils i polítics a Catalunya". Així doncs, assenyala que "Òmnium i el FCB comparteixen i constaten que la complexitat de la societat catalana fa més necessària que mai aquesta col·laboració estreta sempre que sigui possible". El conveni, amb una durada de quatre anys, serveix perquè ambdues parts es comprometin a "donar suport a totes aquelles accions democràtiques en favor dels drets i les llibertats a Catalunya i a posar el FCB al costat de la decisió que prengui el poble català en el seu lliure exercici de decidir el seu futur".

Alianza entre Òmnium Cultural y el FC Barcelona por el catalán   Òmnium Cultural (1)
Terribas i Antich es fotografien amb Laporta i Fort / Òmnium Cultural

"Aquesta aliança és clau pel futur de la llengua i la cultura catalana. Juntament amb l’esport, formen part dels grans pilars del país. Per això és fonamental que Òmnium i el FCB col·laborin per la seva promoció i en la defensa dels drets civils i polítics", ha afirmat Antich. "El futur de la llengua i de les pròximes generacions es juga a l’audiovisual", ha insistit el president d’Òmnium, i per això "és clau que les dues entitats amb més socis treballin colze a colze per a la seva promoció, amb iniciatives i accions conjuntes".

Llavors, les dues entitats desenvoluparan projectes conjunts per fomentar l'ús de català en el món de l'esport i entre la població més joves, així com de cohesió social a través de la llengua i l'esport, en col·laboració amb la Fundació Barça. També es comprometen a donar suport a les iniciatives de la societat civil i de les institucions a favor de l’esport català, de les seleccions catalanes i del seu reconeixement internacional. Recordem que just fa un mes, el passat 3 d'abril, Laporta va anunciar que l'acord al qual ha arribat el club amb Spotify inclou que la plataforma incorpori el català en la seva aplicació.