Queixa de l’Aliança Lliure Europea (ALE) perquè el seu candidat a presidir la Comissió Europea, Oriol Junqueras, no participarà aquest dimecres en el debat entre els candidats que acull l’Eurocambra.

Segons ha pogut saber l’ACN, el partit europeu va queixar-se fa uns dies a la Unió Europea de Radiodifusió pel format escollit, que només permet un candidat en representació d’un grup parlamentari en lloc d’un candidat per partit. La fórmula impedeix que Junqueras pugui participar-hi ja que la candidata dels Verds, Ska Keller, és per als organitzadors, veu representant del grup parlamentari actual, que inclou els Verds i ALE.

Amb tot, la fórmula dels ‘spitzenkandidaten’ es correspon en realitat amb candidats proposats pels partits i no pels grups parlamentaris, que poden canviar en la pròxima legislatura.  Per tot plegat, ALE considera que la selecció dels candidats és “incoherent” i "limita" la participació de Junqueras. 

En el debat a Brussel·les des del Parlament Europeu, hi participen Nico Cué (Esquerra Europea), Ska Keller (Verds), Jan Zahradil (ACRE), Margrethe Vestager (ALDE), Manfred Weber (Partit Popular Europeu) i Frans Timmermans (Partit Socialista Europeu).