L’abril del 2018, Algèria va decidir ampliar els límits de les seves aigües territorials, una modificació que inclou una ocupació d’una mínima porció de les aigües territorials a l’entorn del Parc Nacional Marítim-Terrestre de l’arxipèlag de Cabrera, a les Illes Balears.

Tot i que de la decisió algeriana en fa gairebé dos anys, el govern balear no se n’ha assabentat fins ara. Tampoc no consta que el govern espanyol, l’actual o l’anterior de Mariano Rajoy, al poder fins el juny del 2018, haguessin fet cap gest per impedir aquesta ‘invasió’. Cal recordar que el Govern d’Espanya és cogestor del Parc Nacional de Cabrera

Tal i com va avançar a principis de mes el diari ‘Última Hora’, la Conselleria de Medi Ambient i Territori balear ha elevat el cas al Ministeri per a la Transició Ecològica i segons informacions ampliades avui per ‘El Mundo’, l’afer arribarà també al Congrés dels Diputats i al Senat de la mà de Més per Mallorca i el Partit Popular, formació que també ha dut el cas al parlament balear.

La diputada balear del PP Virginia Marí considera que aquesta ampliació, que de fet és molt mínima, pot afectar al sector pesquer i que podria igualment ocultar l’activació de projectes petroliers descartats.