El president del grup municipal d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, ha decidit plantar aquest diumenge el sopar d'inauguració del Mobile World Congress per la presència del rei Felip VI. "No vull compartir taula amb la persona que simbolitza la repressió contra el poble de Catalunya", ha defensat en un missatge a les xarxes socials. 

El republicà simbolitzarà així la seva protesta per "la repressió contra el poble de Catalunya de l’1 d’octubre i l’empresonament sense judici de persones innocents". "No podem compartir taula amb aquell que ha simbolitzat la repressió i la lluita contra la llibertat i l’expressió política", ha afegit el grup municipal a través d'un comunicat.

Tot i això, Bosch ha volgut deixar clar que no té res contra el congrés, ans el contrari, i ha desitjat que "el congrés sigui un èxit" perquè "Barcelona ho necessita". 

ERC se sumarà a la posició del secretari de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) del GovernJordi Puigneró, que tampoc hi assistirà pel mateix motiu. A més, tampoc hi anirà cap representant de la CUP, i des de l'organització juvenil Arran, lligada als anticapitalistes, han cridat a manifestar-se contra el Rei.

Qui sí que hi assistirà, segons fonts municipals consultades per El Nacional, és el president del grup demòcrata, Xavier Trias. L'exalcalde de Barcelona ja fa anys que assisteix a aquesta inauguració, primer com a batlle de la ciutat, i ara com a cap de l'oposició i líder municipal del PDeCAT. Els demòcrates defensen que es tracta d'un sopar organitzat pel congrés i no d'un acte de la monarquia espanyola.