El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, ha afirmat que "cap jutge ha dictat que el Govern faci res il·legal a les delegacions a l'exterior". D'aquesta manera ha respost al Parlament a la petició de dimissió de Ciutadans per "il·legalitats" i per no donar explicacions sobre la seva activitat.

"Sap més que els jutges. Vostè aquí ha anticipat i ha presumit culpabilitat quan no s'ha demostrat mai. L'acció exterior no només és una voluntat, és una necessitat i una obligació", ha respost Bosch a la diputada de Cs, Susana Beltrán, que l'ha acusat d'actuar en contra dels catalans i d'opacitat.

Bosch ha ironitzat davant la petició de dimissió de Cs recordant que només porta seis mesos al càrrec i ha afegit que segurament la petició "trenca rècords absoluts". 

"Potser tenen un problema amb la veritat. Ens acusen de no dir la veritat però vostès la volen prohibir. No volen ni que l'expliquem", ha lamentat Bosch. El titular d'Exteriors ha defensat que el Govern ha d'explicar a l'exterior que hi ha persones a la presó des de fa més d'un any i mig acusats per una votació, que estan acusats de delictes de violència i que hi va haver carregues policials l'1-O.

"No permetrem que vulguin retrocedir en el temps i tornar al No-Do i al blanc i negre, quan no es podia explicar la veritat. No permetrem que ens tornin a èpoques que no volem reviure", ha afegit Bosch dirigint-se a Cs. Per al titular d'Acció exterior, el que més mal fa a la imatge d'Espanya és la veritat i la realitat del que està passant.